Informatie van uw huisartsenkring Aan- en afmelden  -  Bekijk online
LHV
Nieuwsbrief Huisartsenkring Friesland
 
8 juli 2021
Zomerbrief 2021
 

Beste collega’s,

De zomervakantie is in zicht! Elk jaar weer een periode om naar uit te kijken, maar dit jaar wordt er denk ik door velen van ons meer dan reikhalzend naar uitgekeken.

Moe na een lange en intensieve periode van lockdown, tweede langdurige golf, onzekerheid over eigen veiligheid, die van ons personeel en onze patiënten. Gedoe, onrust en permanente verwarring over onze rol in het vaccinatieprogramma. Al deze zaken naast de reguliere werkdruk hebben veel gevraagd van ons en onze medewerkers.

We hebben allemaal keihard gewerkt en zijn erin geslaagd om ondanks alle gedoe en ruis klaar te staan voor onze patiënten én ons aandeel binnen het vaccinatie programma uit te voeren. Daar mogen we best trots op zijn! Trots op onze veerkracht en organisatiekracht. Een goed geoliede organisatie met veel actieve en betrokken huisartsen in het CBT en de vaccinatie werkgroep die samen met Dokterszorg bergen werk hebben verzet om alles voor ons als huisartsen in goede banen te leiden. Namens het bestuur wil ik al deze mensen bedanken voor hun enorme inzet.

Ook voor het bestuur is het een intensieve periode geweest. Vele uren achter de “Teams” of de “Zoom”. Vergaderingen, ledenraad, het traject van de gezamenlijke visievorming met de zorgverzekeraar, de ontwikkelingen in de regio’s  en de invulling van het Hoofdlijnenakkoord. Ondanks de beperkingen van het digitaal vergaderen hebben we als bestuur, ondersteund door de LHV en Dokterszorg, veel kunnen bereiken en worden er mooie stappen gezet in het versterken en toekomstbestendig maken van de huisartsenzorg in Friesland.

Alles bij elkaar genomen zijn we dus allemaal enorm toe aan een welverdiende vakantie.
Tijd om te kunnen genieten, uit te rusten, op te laden, terug te kijken en vooruit te blikken. Tijd om te kunnen nadenken over hoe “ons nieuwe normaal” eruit zou moeten zien. Wat houden we vast van deze afgelopen bijzondere periode? Wat willen we vooral loslaten?

Ik wens jullie allen namens het bestuur een hele mooie zomer gevuld met rust, ruimte, reflectie en vooral veel genieten!

Karin Groeneveld
Huisartsenrooster 2022
 
In januari 2021 is op verzoek van de Ledenraad FHV door DWF gestart met de opdracht om de diensten van de huisartsen te herzien. In 2021 heeft een werkgroep zich hierover gebogen.
Lees verder »
Op weg naar één zorgcoördinatiepunt voor Eerstelijns Verblijf (ELV)
 
Eén loket, oftewel één telefoonnummer in Friesland voor alle vragen omtrent tijdelijke opname in een verpleeghuis, waarbij ziekenhuisopname niet (meer) nodig is. Dat is de stip op de horizon die de FHV gezet heeft in de contacten die we onderhouden met de VVT instellingen.
Lees verder »
Agenda
16 SEP 2021  
Grip op leidinggeven voor praktijkmanagers Utrecht
05 OKT 2021  
EKC Vervolgcursus Meer halen uit je intervisiegroep Leeuwarden
06 OKT 2021  
Lean coach Utrecht
07 OKT 2021  
De (zichzelf) coachende huisarts Zwolle
25 OKT 2021  
Praktijkmanagers: Beleid en bekostiging 2021 Utrecht
LHV-Huisartsenkring Friesland
T 085 - 048 0101  |  huisartsenkringfriesland@lhv.nl  |  friesland.lhv.nl
Twitter Youtube
Lidnummer: onbekend, u ontvangt deze email op