Informatie van uw huisartsenkring Aan- en afmelden  -  Bekijk online
LHV
Nieuwsbrief Huisartsenkring Friesland
 
30 april 2021
Beste collega,
 
De LHV, Ineen en Zorgverzekeraars Nederland hebben in 2019 een hoofdlijnenakkoord (HLA) gesloten. In dat HLA worden thema’s genoemd waaraan het beschikbare geld voor de huisartsenzorg besteed kan worden. De regio’s maken zelf afspraken met verzekeraars over de concrete invulling daarvan. De looptijd van het HLA is tot en met 2022. De gesprekken over een nieuw HLA worden op landelijk niveau gevoerd.
 
In het verleden hebben wij met De Friesland moeite gehad om regionale afspraken over het HLA te maken. Met de integratie van Zilveren Kruis/De Friesland is dat verleden tijd. De afgelopen periode hebben wij gezamenlijk afspraken gemaakt over de invulling van de groeiruimte van het hoofdlijnenakkoord.
 
Met de afspraken willen wij samen met Zilveren Kruis/De Friesland een investering doen voor onze patiënten en onze huisartsenpraktijken. We roepen alle huisartsen op om zoveel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheden. Het zou zonde zijn om het beschikbare geld niet te benutten.
 
Vier onderwerpen
In de extra ledenraad van 22 april jl. hebben wij je geïnformeerd over de hoofdlijnen van deze afspraken. De presentatie van die avond is hier te vinden.  
We hebben vier onderwerpen afgesproken waaraan het beschikbare geld besteed kan worden. Voor elk van deze onderwerpen is een uitgebreidere beschrijving beschikbaar.
 
Bij inschrijving op één van deze thema’s ontvangt de praktijk €3,60 per ingeschreven patiënt. Dit bedrag kan worden ingezet om de kosten te dekken voor het programma waar je met je praktijk aan wilt deelnemen. Ook ontvangt Dokterszorg per ingeschreven praktijk/patiënt een bedrag voor de ondersteuning bij de uitvoering. Wij gaan ervan uit dat de meeste kosten gedekt kunnen worden, hoewel wij een bijdrage in (indirecte) uren van de praktijk niet uitsluiten.
 
Inschrijving
Je kunt je voor één van de genoemde onderwerpen inschrijven. De inschrijving is per praktijk. Maar wij kunnen ons zeker voorstellen dat HAGRO’s of andere samenwerkingsverbanden gezamenlijk een thema kiezen. Dat is natuurlijk mogelijk. Sterker nog: voor de patiënten, praktijken en de ondersteuning van het betreffende project kent het voordelen als samenwerkende praktijken hetzelfde thema kiezen. Bij de aanmelding graag ook aangeven welk thema je eerste keuze betreft en welk thema als tweede keuze. Wij zullen zoveel als mogelijk proberen om het thema van je eerste keuze aan te bieden.
 
We vragen je om je voor maandag 17 mei a.s. in te schrijven.
Daarvoor is het voldoende om een mail te sturen naar: HLA@dokterszorg.nl
Daarbij dan graag de volgende gegevens:
  • Naam praktijk
  • Vestigingsplaats praktijk
  • Naam praktijkhouder
  • AGB-code
  • Aantal ingeschreven patiënten
  • Keuze onderwerp (1e keuze en 2e keuze)
  • Opmerking: bijvoorbeeld, met welke andere praktijken?
 
Hoe verder
Nadat je je hebt ingeschreven, zal Dokterszorg doorgeven aan Zilveren Kruis/De Friesland dat jouw praktijk deelneemt aan de HLA-afspraken. Je krijgt vervolgens bericht dat het declaratieportaal is opengezet en dan kan jouw praktijk de declaratie van €3,60 starten.
Ook Dokterszorg ontvangt dan de financiële middelen om de uitvoering van het onderwerp te gaan starten. Wij verwachten dat de eerste praktijken rond de zomer kunnen beginnen.
 
Nadere informatie
Wij hopen je hiermee voldoende informatie te hebben gegeven om een keuze te maken.
 
We hopen op veel inschrijvingen en daarmee een stimulans voor verbetering van patiëntenzorg en onze huisartsenpraktijken.
 
Namens bestuur FHV,
Karin Groeneveld 
LHV-Huisartsenkring Friesland
T 085 048 0101  |  huisartsenkringfriesland@lhv.nl  |  friesland.lhv.nl
Twitter Youtube
Lidnummer: onbekend, u ontvangt deze email op